nieuwe dingen proberen borduren
Inspiratie
Marrit van Luxemburg
Inspiratie
03/18/2024
2 min
0

Nieuwe dingen proberen

03/18/2024
2 min
0

Afgelopen jaar heb ik regelmatig nieuwe dingen geprobeerd. Creatieve variaties die ik nog niet eerder had gedaan, ben ik gaan verkennen. Ik kan je zeker zeggen dat het een aanrader is! Probeer uit, experimenteer!

Een van deze nieuwe dingen is een favoriete werkvorm van me geworden. Ik heb het nu over wolpapier. Ken jij het? Ik had er ook nog niet van gehoord.

Een andere ontdekking van mij is de vrije handwerkvormen. Denk aan weven en borduren. Zonder patroon en op gevoel. Dat doen, maakt mij echt blij!

Over wolpapier

Om wolpapier te maken heb je merinowol nodig en eventueel andere leuke draadjes. Een stuk wolpapier is niet geschikt om op te schrijven.  Het is eigenlijk meer een schilderij of een wandkleed.

Wolpapier bestaat uit meerdere kleurlagen, en als je het wat vaker doet dan zul je merken dat je het heel dun kunt maken. Een dun stuk wolpapier schijnt prachtig door!

Wolpapier is echt decoratief. Het is dan ook niet gemaakt zoals natvilten. Bij natvilten krimpt je werk ook behoorlijk. Je lapje vilt wordt wel heel sterk en daardoor kun je er ook bijvoorbeeld een tas van maken.

Wil je een keer wolpapier maken? Dat kan natuurlijk. Je kunt een workshop wolpapier komen doen of je gaat mee op een creatieve vakantie - dan doen we het ook!

wolpapier

Over vrij handwerken

Door een borduurnaald met een vrij groot oog te gebruiken kan ik bijna alle draadjes en wol gebruiken om enkele steken te plaatsen op een schildersdoek, een lap stof of bijvoorbeeld op een wolpapieren schilderij. Het vrij borduren is een mooie vorm en techniek die al snel iets toevoegt aan een mixed media werk. Je kunt een bepaalde lijn bijvoorbeeld benadrukken door hem steekjes te geven.. Ik gebruik graag de Franse knoopjes en ook de kettingsteek. Als borduren nieuw is, zul je merken dat ook de gewone rijgsteek al mooie effecten geeft.

Niet alleen borduren kan goed in vrije vorm toegepast worden. Maar ook weven. Geweldig om een schots en scheef 'weefgetouw' te maken en er diverse materialen in te weven. Dunnen en dikke draden, strakke en frivole, bloemetjes en papierstroken en zo verder.

Wil je vrij handwerken eens uitproberen in een mixed media project? Dat kan! Kom dan naar een workshop mixed media of naar het creatief atelier.

nieuwe dingen proberen vrij weven

Meer nieuwe dingen proberen

Ik heb gemerkt dat ik enthousiast wordt van nieuwe dingen uitproberen. Soms is iets niet passend voor mij, maar dat weet ik dat maar weer. Of ik ben er heel slecht in. En dan is iets nieuws proberen een wat tijdrovender activiteit. Zo heb ik een spintol gekocht, maar het spinnen lukt me nog niet echt. Moet ik echt even voor gaan zitten. Misschien zelfs wel een lesje voor volgen ergens!


Welke nieuwe dingen heb jij geprobeerd en bleken echt fantastisch te zijn? Ik ben heel benieuwd! Je kunt het hieronder in ene reactie benoemen, maar je mag me ook mailen!


Reacties
Categorieën