creatief stilstaan bij de liefde voor je kinderen
Liefde
Marrit van Luxemburg
Liefde
04/10/2024
2 min
0

Creatief stilstaan bij de liefde voor je kinderen

04/10/2024
2 min
0

'Kijk dan, hij is zo lief als ie slaapt!'

Zoiets hoor je wel eens. En het is ook zo. De liefde voor je kinderen is groot en die mag je aanwakkeren door naar ze te kijken als ze slapen. Je piekeren en je zorgen raken op de achtergrond. Er is alleen nog ruimte voor je lieve kind.

Liefhebben door creativiteit

Dat kijken naar een slapend kind is heel waardevol. Pas het vooral eens toe! Al het ingewikkelde ligt namelijk even stil. Je kunt tijd en ruimte nemen om je kind liever dan lief te hebben. Als je kind nog klein is, werkt dat uitstekend. Maar hoe dan als je kinderen tiener zijn of zelfs al volwassen? Hoe kun je dan liefdevol naar ze kijken, zonder dat zij zich er kapot aan ergeren???

Ik heb een leuke creatieve mixed media opdracht, waarmee je creatief kunt stilstaan bij de liefde voor je kind. Met deze creatieve activiteit stop je ongemerkt heel veel aandacht in je relatie met je kind en je liefde groeit dan gigantisch!

  • laat een mooie foto afdrukken op canvas en versier er op los! Denk aan borduursteken, papiersnippers, kraaltjes, zand...
  • leg zelf je kinderen vast door ze te schilderen
  • je kunt het ook combineren, schilderen én versieren!

Voorbeelden

Fotoborduren

Je kunt komen fotoborduren tijdens creatief atelier dat er regelmatig is bij mij, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf organiseren. Ik koos een prachtige foto uit de zomer van 2018 - mijn drie dochters staan hoog op een berg en kijken uit op de stad Brasov in Roemenië >

liefde voor je kinderen fotoborduren

Mixed media schilderij

Iemand schilderen die je liefhebt, is geen nieuw idee, maar wel een goede! Ook dit kun je komen doen tijdens het creatief atelier, maar je kunt er ook een eigen workshop mixed media voor boeken - fijn met je familie!

Ik maakte dit mixed media schilderij aan de hand van een foto van onze meiden uit zomer 2023 in Bergen, tegen Oostenrijk aan >

creatief stilstaan bij de liefde voor je kinderen

Je hoeft het niet alleen te doen

Er moet me nog even van het hart dat kinderen groot brengen een grote en moeilijke taak is. Het is een hartstikke ingewikkelde verantwoordelijkheid, Vandaar ook dat veel mensen toch momenten hebben waarop ze zich zorgen maken om hun kinderen. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Aan alle kanten is er hulp. Je ouders, vrienden en professionals staan klaar om naar je te luisteren en je te adviseren.

Strategieën in opvoeden

Adem in, adem uit. tot 10 tellen en naar je slapende kind kijken... Bekende strategieën die je helpen volhouden, als je met je handen in het haar zit. Want ondanks alle hulp zul jij als ouder toch zelf beslissingen moeten maken en regels, normen en waarden bijbrengen aan je kind. Poeh, ingewikkeld! Want toevallig zijn kinderen geen producten die je netjes kunt kneden en vormen en vervolgens kunt afleveren. Nee je kinderen zijn mensen met emoties, ervaringen en eigen ideeën. Behoorlijk complex dus.

En nu heb je er dus nog een opvoedstrategie bij > creatief stilstaan bij de liefde voor je kind!
Reacties
Categorieën