creatieve vakantie in Duitsland Anke
Ontspanning
Marrit van Luxemburg
Ontspanning
03/07/2024
1 min
0

Creatieve vakantie goed voor je ontspanning!

03/07/2024
1 min
0

Heb je het gevoel dat je vakantie nodig hebt? Dan is het anders dan wanneer je alleen maar veel zin hebt in vakantie. Je bent waarschijnlijk moe. Je hebt het druk. En je bent echt toe aan ontspanning.

Iets leuks doen is goed voor je ontspanning

Als je zoekt op tips die je gaan helpen te ontstressen of die je in ieder helpen meer te ontspannen, dan staat er vaak tussen dat je tijd voor jezelf moet nemen. Ga iets leuks doen staat er dan.

Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want het voelt dan als iets dat je ook nog moet. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het soms alleen maar extra druk legt op mijn schouders.

Tegelijkertijd begrijp ik ook dat het wel degelijk helpend is. Maar op commando iets leuks doen is niet altijd even makkelijk. Herkenbaar?

Vrije dagen oftewel vakantie

Ontspanning komt vaak pas op als je langere tijd iets of niets doet. Een paar vrije dagen van werk zijn helpend. Een vakantie noemen we dat ook wel ;-)

Een uurtje sporten is natuurlijk heerlijk en geeft je energie. Letterlijk, fysiek ook. Hiervoor heb je geen vrije dagen nodig, alhoewel het je misschien wel helpt om het weer op te pakken. Afspreken met een vriend of vriendin is ook heerlijk. Kun je fijn bijpraten, verhaal doen en even je drukte loslaten.

Maar na het sporten en na de gezellige afspraak, ga je vaak gewoon weer verder met je planning.

Vrije dagen dus. Vakantie. En dan op zo'n manier dat je er geen stress van krijgt. Dus misschien wel niet met heel je gezin of in ieder geval even anders dan met regelen en drukte.


Tip: doe een Creatieve vakantie!

Hoe fijn om meerdere dagen creatief bezig te kunnen zijn? Voor mij werkt dat! Je hebt dan tijd. Je komt zelfs in een bubbel en daarmee zijn allerlei nuttige en 'eigenlijk moet ik' zaken op wat afstand van je. En als die druk wat minder aanwezig is, is ontspannen aan de slag gaan met creatieve projecten heel fijn!

Ik heb het zelf gemerkt en van deelnemers krijg ik het ook steeds terug: de creatieve vakanties maken werkelijk dat je er echt even uit bent. Je bent in een andere wereld. De tijd gaat langzamer.!

Wil je meer weten?


Reacties
Categorieën